Hemma bäst

Har så mycket väldigt mycket inspirerande inredningsbilder i min samling, och det är väl lite smått löjligt att bara låta dem ligga och skräpa. Postar mina favoriter just nu istället.

1. Sovrum Ramar, ramar, ramar. Det är sånt här som gör ett rum så spännande, när det finns en massa saker att lägga märke till. Vad kramar ramarna om? Hur många kuddar finns det? Är rummet egentligen stort eller litet? Vart kommer alla snygga möbler ifrån? 


2. Badrum Mottot marint är fint har aldrig stämt bättre. Och ränder! Ah, vilken uppenbarelse jag fick när jag första gången fick se den här bilden ; man kan fan ha randiga väggar också. Och matchat med gammeldags. Ursnyggt.


3. Bibliotek Ställ böckerna i färgordning! Vill man inte bara spendera varenda minut varenda timma varenda dygn i ett sådant här rum? Stora gammeldags bokhyllor och en helt tokigt placerad fantastisk soffa. Och filten - ja, den "råkade" bara hamna sådär perfekt slarvigt. (Och en parantes bör tillägnas den fantastiska mattan också.)


4. Sminkbord Alla människor borde ju vara snygga i en sådan här spegelanordning, right? Ömtåligt är snyggt. Glas, speglar, kristaller, puttinuttigt klumpigt. Och tallrikar - på väggarna! Fastklämda fotografier. Jag dör.
 

5. Trädgård Riktigt ser man inte hur glada människor bara kommer njuta av god middag och varandras sällskap här bara några timmar efter att denna bilden togs? Vackra träd med vackra lampor, en binge iskall öl, och gammelrosa (!) duk. Bara helt underbart.

I suppose it would be cool if


Sådär, back in business. Helgen har vart sjukt kul. Nervös men jätterolig. Och väl hemma ikväl bjöds det dessutom på grillat. Tummen upp. Och snart godis. Tummen upp igen.

MEN. Nu tänkte jag visa upp bästa fyndet i butik just nu. Svarta långklänningen. Just denna kommer från H&M och kostar bara 99 kronor. Det är nästan så man vill köpa flera bara för att den är så billig. Den är ganska lång, så man får väl antingen spänna upp den med ett skärp på höften eller helt enkelt göra som jag tänkte göra och lägga upp den en bit. Men visst är den fin? Kommer bli världens sommarfavorit här.

Första


Här har det verkligen stått stilla den senaste veckan. Inte min mening alls, men det har varit väldigt mycket. Prov, kickoff för jobbet, mer prov och massa annat. Idag har jag min första arbetsdag för säsongen, och är sjukt nervös, annat kan jag inte säga. Sjukt nervös, och jävligt taggad. Hoppas verkligen att allting kommer att gå bra! (:

Musik just nu

Jag och H råkade sitta kvar i skolan idag, så vart inte hemma förrän vid 18:30. Hemma väntade klänningen som jag beställde förra veckan. Görskön, var den. Nu sitter jag och gör mest ingenting, lyssnar på musik. Fink, vilket upptäckt. Grymma är dem.

Gillar på Net-A-Porter just nu...


Gröna byxor är skitsnyggt i vår. Vill man ha vår fort så är det byxor i den kulören som man skall dra på sig. De på bilden ovan kommer ifrån JBrand. Sedan har vi en klänning från By Marlene Birger som är perfekt från axel till lår. Så volangig och söt. Kjol från Lover. Helt superknäpp men helt supersöt. Och så världens supercoolaste klänning just nu från Azzaro. Djup urrigning och lagom lagom. Lagom vågad. Perfection!

Fink


Måste givetvis bädda in bästa låten just nu. This is the thing. På riktigt.

Där borta är här


Drömmer. Saknar. Önskar. Längtar. Sitter och bläddrar på sidor, försöker få ihop det, måste få ihop det. Det är det enda. Vad annars? Så det är bara att klippa och klistra. Mönsterpassa? Inte så noga. Bara få ihop det så det räcker och funkar. Då är jag lyckligast i världen.

Lagom rött


Jag är så lat så jag orkar i ärlighetens namn inte ta några egna bilder just nu (: Bjuder istället på två snygga bilder från min inspirationsmapp här på datorn. Världens finaste läppfärg, och sedan Drew i världens finaste helhet. Gött.

Ikväll skall jag bara lata mig. Igen (;

Bilderna är så gamla så jag har ingen aning om vart jag har hittat dem längre.

Kan inte alltid vara på topp


Har haft världens sämsta dag. Så jag har sovit. Sovit. Sovit. Sovit. Vaknade för typ två timmar sedan, har tryckt i mig lite thaimat och skall ta en dusch nu hade jag tänkt. Ikväll blir det film och bara ta det lungt. Låta skitdagen passera.

Imorgon blir det desto bättre, då är det lördag och utbildning igen. Underbart! Det behövs lite kul just nu.

Gina Tricot blixtrar till


Efter tusen om och men är den äntligen påväg hem till mig. Hittade den hos en av favoritbloggarna Johanna. Älskar att den verkar sitta så himla fint på också! Och att det är en sådan där klänning som alltid passar. Gillar att knapparna är ljusare. Ärmarna. Och hela alltihop. Nu är det bara och vänta och se. Har aldrig beställt från GT's hemsida tidigare, brukar det gå smidigt eller?

Appråpå favoritbloggare. Tänkte slänga upp ett inlägg med ett par någon dag, det vart efterfrågat (: Hoppas jag kan komma med många grymma bloggtips då!

"Ta igen" i olika former


Så fruktansvärt jävla trött. Med betoning på ord nummer två. Det är hemskt. Det har vart full rulle i en vecka här nu, och det kan dessutom vara så att det har varit den roligaste veckan på evigheters evighet. Men som min kloka vän S sade "det är väl också då man anstränger sig lite extra"... och därmed blir tröttare. Jag känner liksom hur kroppen inte hänger med just nu. Skall nog gå och lägga mig en stund tror jag.

Något jag hade brist av under min högstadieperiod var webbcameran. Jag fick min första när jag var 16 och precis hade börjat gymnasiet. Inte lika häftigt längre. Så nu tar jag igen det med en herrans massa bilder på mig själv. Vad fascinerande den där lilla kameran kan vara. Som en spegel fast man bara sparar vissa ögonblick.

Och så visar jag en bit av världens mysigaste kofta jag haffade på VILA för bara hundralappen för typ 3 timmar sedan. Bättre bild skall definitivt upp.

Klänningsjakt

Nu skall det jagas. Jösses vad det skall jagas. Genom långa gångar, obehagligt klart ljus - dunkande musik. Människor överallt. Rycker och sliter i kläder. Men jag har bara siktet inställt på en enda sak. Det är den. Jag jagar fram, kämpar mot tiden, och där skall den bara vara. Den skulle bara våga vara någonannanstans. Ingenstans. Herrejävlar vad det skall jagas.

Hello sunshine



Hej och hå, hade verkligen ingen bra bild nu men det här får duga? Idag slänger jag på mig mina solskensskor, tror jag allt. De gula med snörning. Köpta på smögenbryggan för cirka 2 år sedan, la max 50 kronor på dem. Fynd! Livar upp vilken tråkig t-shirt som helst. Såna skor kan man aldrig få för många av.

Oh, Michael!


Den perfekta remskon har landat på planeten jorden. Återigen är det guden Michael Kors som ligger bakom detta stycke snygghet. Jag säger bara höjden, lutningen på klacken - och hur perfekt placerade är remmarna? HUR?

Hjärtat började plötsligt slå i 173 000 (slag per sekund).

För en ljusare framtid


Jag fick förfrågan om hur det gick med färgandet av håret häromdagen. Jag försökte knäppa en bild lite fort här nu, men det blev verkligen inte bra. Värdelöst ljus och inte alls som det är. Men, det ser i alla fall ljusare ut än vad det var förut (:

Så, jag skall försöka dra ihop en bättre bild på kalufsen så snart jag har tid. Just nu är det dags för pluggande i massor.

Nu

Sitter just nu i skolan, men skall alldeles strax springa iväg till tåget. Eftermiddag och kväll spenderas med utbildning/introduktion till arbete. Så jag kommer nog inte hem förrän sent, och bloggningen får lida lite.

Det är helt underbart väder ute, och vill helst bara sitta i solen. Men det får vänta! (:

Nu: sommarblond


Nej, det blev annan färg istället. Slängde i lite slingfärg, så låtsas vi att det har varit sommarvärme lite längre än vad det egentligen har varit och att jag hunnit få solblekt hår. Jane Hellen Mood brukar jag alltid köra på, bäst i test helt enkelt.

Lackat


Har idag bara legat mot altan och känt solen bränna mot kinderna. I shorts och bikinitopp. Hur varmt som helst. Är det inte en av världens bästa känslor? Jo, jag tror det, alltså.

Nu sitter jag istället och försöker bestämma mig för vilken färg det skall bli på naglarna. Gult, rött, blått, eller ljublått. Eller inget av det, utan någon helt annan konstig färg. Det är en svår en att avgöra.

Aptit


Nu skall gudarna veta att det här inte ser aptitretande ut någonstans. Och bilduppladdningsfunktionen verkar syssla med annat nu för tiden, så jag får ju inte upp någon mer eller bättre bild heller. Men jag vile bara dokumentera faktumet att igår gick årets första grillning av stapeln. Och det var helt underbart vad gott det var.

(Det där röda är fan så mycket godare än vad det ser ut (; Knorrs Barbeque- sås - en sommar utan den är ingen sommar alls)

Spring, hoppa, gapa, skrik


Jag kör på med student- relaterat (inte så konstigt kanske med tanke på hur få månader, veckor till och med, det är kvar). Och hallå? Vad skådar vi här ovan, om inte de perfekta utpspringsskorna. För man vill inte dra uppmärksamheten från den vita klänningen, men ändå ha de snyggaste skorna av alla. Här är dem ju.

Om det inte vore för att det är Lanvin och något över budget. Men i drömmar så.

Bata


Jag är egentligen mer än sko-person än en väsk- person, men när jag fick syn på denna i en butik i Thailand så var det bannemig kärlek vid första ögonkastet. Gråbeige är den, rymlig (det måste en väska vara om den skall ägas av mig) och med små söta detaljer (silverhjärtan och beigegrå detaljer innuti). Check, check, check!

Väskan kommer från Bata och kostade ungefär 200-250 SEK. Den kommer att användas en hel del i vår, vill jag lova.

I wanna know if love is real, can you show me?


Sommartid är likamed Bruce- tid. Aldrig är Bruce så bra som när solen skiner, och man bara ser framåt. Bruce är alltid bäst, men han är ännu bättre nu. Du borde testa. Jag lovar dig att du blir lite lyckligare om du lyssnar på Bruce de här dagarna. Jag knåpar ihop en Bruce- lista bara för er.

Lyssna och känn sommar och lycka (spotify- länk).

Glittra, matcha, va perfekt


Clutch- jage inför balen är igång. Här skall det letas; den perfekta storleken, nyansen, formen, känslan skall finnas. Som skall passa till drömklänningen. Som skall matcha skorna. Den där kvällen skall allt vara perfekt. Och väskan skall bara vara där, helt perfekt i sin enkelhet.

Om jag hade några kronor till övers hade jag inte tackat nej till en från Judith Leiber. Fantastiskt vackra små saker. Till fasansfulla priser, visserligen. Men som EvS sa någon gång (inte ordagrant, men ungefär): det mest fascinerande är inte priserna, utan snarare att de faktiskt är slutsålda.


High above


De galnaste klackarna jag har spanade jag in hela förra hösten. Snörningen är så förbannat snygg. Sedan gick H på dem någon gång i början av året nu, och hittade dem till mindre än halva priset. Snällast som hon är shoppade hon med sig dem, och nu står dem här i min skohylla och väntar på det perfekta användningstillfället. Visst är de ganska fantastiska?

Idag är dock inte bästa användningstillfället. När jag drar hemifrån strax byter jag ut dem mot ballerinas, och lägger till ett par solglajjor. 15 grader i solen; jag drar till tåget där jag möter upp H och så blir det fin dag i stan. Vad skall ni hitta på?

Skorna kommer från Scorett

Vart hittar man kjol? Jo, hos...


Slänger in lite shoppingtips i samband med bilderna från igår.

Långkjol, var det ja! Och där har väl ändå Ellos alltid vart bäst, de kör på varesig det är trendigt eller ej? Plockade ut mina favoriter ovan. Den beiga - jättevacker. Den vita - min favorit - hur fin som helst till brun mage och bruna fötter. Och den mönstrade som bara kommer vara perfekt i sommar. Tror alla ligger på priser under 200:- om jag inte missminner mig helt.

The skirt


Den här kjolen hittade jag i en matbutik(!) på promenaden mellan Railay West/Railay East. Det är världens vackraste kjol, med massor av blommor och mönster, broderier  och detaljer. Långkjol, som jag definitivt kommer att inhandla fler framåt sommaren. Sjukt bekvämt och praktiskt, svenska somrar är ju inte alltid helvarma. Men med långkjolen kan man hålla temperaturen och vara somrig samtidigt. Pling! Plus för det.


Lagoon


Snyggaste sminket när man är lite brun? Blått. Den här kajalpennan haffade jag på Freeport i julas, men den finns nog lite överallt. Viva La Divas Blue Lagoon. Perfekt prisklass för den som, liksom jag, bara vill testa lite först. För det är ju ganska vågat ändå. Vågat - men snyggt.

Redo för sol


Så här ser solglassamlingen ut hittills. Nerifrån och upp: de orangea, ärvda, jättegamla, ihopfällbara, fantastiska med spegelglas. Funkar alltid. De röda, Wayfarer- kopiorna från Topshop som jag fick i en goodiebag som tack för hjälpen efter att ha gått VeckoRevyns klänningvisning för 2 år sedan. Underbar färg.
     De svarta runda som jag köpte i Thailandet och som dessutom blev de mest använda där. Spegelglas, Chanel- koior, perfekt form - ursnygga. 
     Och överst har vi just-nu-favoriterna: de gigantiska, bruna, runda. Sköldpaddemönster. Också köpta i Thailand, men i slutet av resan och därför inte riktigt lika flitigt använda där.

Så vad saknas nu? Jag jagar gigantiska pilotglajjor och några lite kantigare. Sedan är jag nöjd för den kommande sommaren. Tror jag.

2010-02

Idag saknar jag mitt Thailand lite extra. Det brukar bli så när man kollar in alla bilder. För att sedan kolla ut och se... grått, grått, grått. Vad väljer man? Eller är det ens en fråga värd att ställa?

(Thailand, såklart.)


En urgröpning som fanns i palmen utanför vårt lilla hus.

Jag och Ellinor tog jättetidig morgonpromenad. Det var helt tyst. Inte en båt var där. Bara strandhunden, hotellpersonalen och vi var vakna.

Nu


Har tröttnat på nätter. Nätter som brukade vara min guldtid. Då jag kunde sitta och spana nätet runt, skriva de bästa texterna, göra allt som jag aldrig annars hinner eller har ursäkter för. Nu vill jag bara att det skall vara dag dygnet runt, så jag kan göra allt som måste hinnas då också. Det vill säga; vara ute och njuta av solen, prova igenom hela garderoben, äta, umgås och lyssna. För inte kan jag sova heller. Är så fruktansvärt rastlös.

Imorgon tänker jag prova igenom hela garderoben. Fotografera. Och inviga ny kategori... Garderoben, heter den, passande nog.

Svala


Den här fantastiska skon är ju väl värd att börja blogga enbart för, om det skulle vara så. Signerat Miu Miu och absolut fantastiskt. Hade jag velat matcha med en vit kort enkel klänning och utsläppt solblekt hår.

Och klacken. Den klacken borde finnas i alla prisklasser. Det är allt jag har att säga.

Born in the USA



Jättegamla bilder, men när man fortfarande ligger lite halvsjuk är det vad man får nöja sig med.

Längtar efter att det skall vara 15 grader (eller allra helst varmare) varje dag, så jag kan rota fram den här jackan igen. The jacka. Världens snyggaste. Med amerikanska flaggan gömd på arm och rygg. Jag brukar kalla den för min "Bruce Springsteen- jacka". Och det gör den ju inte precis mindre snygg.

Jag startar en blogg

Jag kunde bara inte hålla mig. Sådan här längtan efter att blogga har jag inte känt på säkert ett år. Så jag kunde bara inte hålla mig.

Den får börja såhär. Enkel och dan. Har massor att visa upp och blogga om sedan sist. Vi får se hur den här bloggen skall komma att bli, men den kommer att bli bra. Det kan jag lova er. Taggad, taggad, taggad.

Det blir antagligen en himlans massa bilder, en hel del text och väldigt mycket härlig känsla i alla fall. Hur kan det gå fel, såhär på vårkanten och allt?

Jag startar en blogg, och hoppas verkligen att du hänger med som läsare!

/B


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0